Leven vanuit Ayurveda

Balans in geest, ziel en lichaam

The best of both worlds

Ik ben Jaspal Kumar.

Mijn traditionele opvoeding volgens de Indische en Ayurvedische principes brachten me dichtbij mezelf en de kern van het leven. Dankzij meditatie, gezonde voeding, yoga en religie was mijn leven jarenlang in balans. Maar ook ik kwam in uitersten terecht...

De eerste jaren van mijn verblijf in Europa gooide ik mijn gezonde gewoonten overboord en koos resoluut voor integratie. 


Verkeerde eetpatronen, het verwaarlozen van mijn geestelijke gezondheid en groei én het omgooien van mijn biologisch ritme bliezen het laatste vuur in me uit. Overgewicht, futloosheid en een gebrek aan perspectief werden mijn deel.


Tot ik begreep dat integreren niet betekent 'opgeven wie je in wezen bent'. 

Vandaag leef ik vanuit mijn kern en werk bewust naar een balans in wat ik doe, eet, beleef en voel. Ik combineer als het ware het beste uit twee werelden: India en het Westen.


Het verlangen om met die ervaring en opgebouwde kennis iets te gaan doen, werd alsmaar groter. Met dat doel voor ogen begon ik aan een aantal opleidingen, die je hieronder kan nalezen. Vandaag doe ik wat ik graag doe, vanuit mijn hart en daar ben ik heel dankbaar voor.


Suriya Ayurveda - Lodewijkdemeesterstraat 110 - 9100 Sint-Niklaas
03/293 31 66 - [email protected]